НОВИНИ


Дънекова: Не бих унищожила сама живота си, нямам какво да крия

0 4481 15.08.2016
Дънекова: Не бих унищожила сама живота си, нямам какво да крия
Силвия Дънекова

Не съм първата, но за съжаление съм една от тези, хванати в Рио, но аз не чувствам вина, заяви по НТВ лекоатлетката ни Силвия Дънекова, уличена с допинг на олимпиадата в Рио. Това е препарат, изследван, за да се хваща много назад във времето, забранен е, защото дава издръжливост. Това е препаратът, с който се унищожи и колоезденето. Във Франция е наказуемо със затвор дори само да го притежаваш.


За мен казват съмнения за метаболитен продукт, добави тя. Пристигнах в Рио на 26. 07., на 30. 07 питах няма ли да ме проверят, защото правилата са, че влезеш ли в селото, трябва да идеш в лабораторията и до вечерта трябва да се вземе проба. На такива големи състезания първо се взима кръв. Три дни обаче проби не ни взеха, затова попитах няма ли най-сетне това да стане. Сама отидох, поискаха ми само урина, на 30-ти идва пробата, която е негатив. На 1-ви август идват отново, за да ми вземат кръв. Реших, че е нормално. Казаха, че трябва да ми вземат и урина отново. През цялото време съм под наблюдение на допинг-ченгетата.

На 9-ти ми казват, че съм с положителна допинг-проба. това е поредният парадокс, защото след като на 1-ви са ми взели 3-та и 4-та проба, те на 2-ри август са имали резултат. Защо 7 дни по-късно ми съобщават, попита тя. Разбира се, че поисках В-проба, дълбоко убедена съм, че има грешка, разказа тя.

За себе си нямам никакъв нормален и логичен отговор, шокът и стресът е невероятен. Бях правилно цитирана, че ми е минавала мисъл за скок от 16 етаж, аз съм отговорен човек, който знае, че трябва да е пример. Винаги съм приемала високо и силно отговорностите си. Не осъждам реакцията на министър Кралев, ситуацията е неприятна, но ми стана малко болно, че не се свързаха с мен, каза тя.

До момента още не са ми дали В-пробата на урината, каза още тя. Ако я изкарат отрицателна, ще се компрометират, посочи Дънекова.

Да се стигне дотук вероятно е свързано, че големият скандал около мелдония ги разклати. Озлобиха се и започнаха да позитивират и най-малкото съмнение, а може да е замърсена пипетата или нещо друго, всичко друго може да е, но не и, че аз съм взела нещо. Не бих унищожила сама живота си. Аз съм в спорта 25 г., работя и в системата на МВР, кандидатствала съм по надлежния ред в самата система, карам 12-часови смени, познавам законите. Сега се надявам искрено това да не отрази на работата ми, за да имам нещо малко, за което да се хвана, каза Дънекова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама