НОВИНИ


В. Василев: Глоба 30 000 лв за собствениците на тютюневите складове в Пловдив е позор

0 4918 24.08.2016
В. Василев: Глоба 30 000 лв за собствениците на тютюневите складове в Пловдив е позор
Васил Василев

Глобата от 30 000 лева за собствениците на тютюневите складове в Пловдив е позорна. Държавата трябва да ги застави да поддържат паметниците на културата, а ако има безстопанственост, културните ценности да се отнемат, каза по Радио „Фокус“ Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“. Според него е безспорно, че зад палежа стоят инвестиционни интереси.


„Трябва да се поставят условия на собствениците на терена, след като са допуснали палежа и разрушаването поради немарливост, да изградят отново цялата сграда според запазените части и проекти“, коментира Василев. По думите му на собствениците трябва да им бъдат повдигнати обвинения.

„Трябва да се повдигнат обвинения, включително за създаването на опасност за живота на околните. Необходимо е собствениците да бъдат поставени пред алтернативата– или ще възстановят сградата, или тя ще бъде отнета в полза на държавата, която може да я даде на някой друг, който да я възстанови в първоначалния й вид. Целта не е да се наказват собствениците, а сградата да бъде възстановена“, отбеляза председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски“.
Той каза още, че трябва да се възстанови паметникът, макар той вече да няма същия емоционален заряд.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама