Едно от най-скъпите ястия в света - порция от четири пъдпъдъчи яйца, пълнени с черен хайвер и настърган бял трюфел - струва 3200 долара. Твърди се, че това е един от любимите специалитети на Никол Шерцингер.
Ето и някои други екстремно скъпи специалитети:
Гъби „Матаке" за 1000 долара. Това са гъби, които могат да бъдат намерени в Азия и Северна Америка. Обикновено са скрити под паднали листа в гората, но са изключително рядък вид.
Поничка за 1000 долара. Творение на главния готвач Франк Тиджейк, което включва крема сирене, годжи бери и малко количество бял трюфел.
Омлет за 1000 долара. Толкова е лесно да се приготви омлет, нужни са ни само няколко яйца. В американския хотел „Парк Меридиен", допълват омлета с месо от омар и 10 грама черен хайвер. През изминалата година е имало само 12 поръчки на този специалитет.
Порция печено говеждо за 2800 долара. Говеждото место е предпочитано поради високия си процент омега-3 и омега-6 мастни киселини. В Хиого, Япония, за да получите една пържола, ще трябва да се разделите с 2800 долара. На кравите в тази област се дава бира и са масажирани много внимателно по веднъж на ден.
Паста с бял Трюфел „Алба" за 176 000 долара. Този трюфел се култивира единствено в Италия и то изключително трудно. Пастата, поръсена с този вид бял трюфел, е била специално приготвена за инвеститор от Хонконг и неговата съпруга в един от най-луксозните ресторанти в Дубай „Нобу"