НОВИНИ


Милионите на БСП за кампанията не стряскат ГЕРБ

12 5017 03.05.2009
Милионите на БСП за кампанията не стряскат ГЕРБ
Цветан Цветанов

Срещу потоците от червени пари хората на Борисов пускат тактиката „лице в лице” с избирателя



„Ще имаме поне 6 евродепутати, в най-добрия случай 7”, зарече се пред БНР председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Партията нямала намерение да се включва в тежката компроматна война, поведена от управляващите срещу най-сериозния си съперник за властта.

Негативната кампания не била в стила на ГЕРБ, а симпатизантите му никога не са я искали. Те имали търпение макар, че опонентите щели да пуснат в действие най-грозните прийоми, за да възпрепятстват възхода на Борисов и хората му.

Според Цветанов това е израз на желание за бягство на БСП-ДПС-НДСВ от отговорност за компрометирането на България в очите на Европа.

„Нямаме толкова пари, колкото социалистическата партия вече налива за рекламните си послания във всички видове медии”, каза той. Затова кампанията на ГЕРБ щяла да бъде „лице в лице” с избирателите. Лидерите и лицата на партията ще залагат на прякото общуване и на непрекъснатите срещи с хората от цялата страна.

Вече били минали през оценители имотите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Преди седмици те се зарекоха да ги ипотекират, за да теглят кредити за финансирането на предизборната кампания за евродепутати и за Народното събрание. Разчитало се обаче, че и симпатизантите ще се включат с малки суми в набирането на средствата.

Едно от пъръвите неща, които ГЕРБ ще направи с влизането си в парламента е да внесе за гласуване съвсем нов Избирателен кодекс. Цветанов счита, че само по този начин в бъдеще ще се предотвратят конюнктурните промени в изборното законодателство.

Както вече се видя от безпардонните поправки, предприети от управляващото мнозинство в самото навечерие на вота, те съвсем не са продиктувани от демократични подбуди, напомни Цветанов. Frognews. bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама