ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 7 май

0 4255 06.05.2009
Предстоящо на 7 май

Съобщават за скандални заменки на управляващите в последния момент; обсъждат жените в условията на икономическа криза; стартира широка кампания срещу шофирането в нетрезво състояние и с прекалено висока скорост.



От 10.00 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на тема: Скандалните заменки на управляващите в последния момент, на която ще бъде изнесена конкретна информация и списъци. Участници са представители на ПП ГЕРБ (Цветан Цветанов, Д-р. Мирослав Найденов, Валентин Карамфилов) и Коалиция "За да остане природа в България" (Стефан Аврамов).

На 7 и 8 май 2009 г. в хотел „Феста София”  ще се проведе европейска конференция на тема: „Жените в условията на икономическа криза”, организирана от Паневропейския регионален съвет с изпълнителен секретар Григор Градев и Женския комитет на Паневропейския регионален съвет с вицепрезидент Янка Такева.

В 11 часа заместник-министърът на културата Явор Милушев ще се срещне със Сомен Дебнат, индиец, предприел околосветска обиколка с колело. Целта на Дебнат е повишаване вниманието на световната общественост към проблемите на СПИН и популяризиране на индийската култура.

От 11.00 ч в Пресклуб на БТА ще има представяне на най-новия всекидневник за Пловдив и Южна България - "Новият глас". Първият брой на вестника ще излезе на 12 май с откриването на пролетното издание на Международния пловдивски панаир.

От 12.00 ч в Пресклуб на БТА - Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при пътно-транспортни произшествия ще даде старт на широка кампания срещу шофирането в нетрезво състояние и с прекалено висока скорост.

От 13.00 ч в Пресклуб на БТА творческият екип на българския игрално-документален филм "Футболни хамелеони" ще представи филма.

„Техем сървисис” организира от 11.00 часа показване на предимствата на радио отчитането на уредите за дялово разпределение, което засяга всички абонати на топлофикационните дружества в цялата страна. Ще се демонстрира отчитане на сграда, оборудвана с радио уреди. Очаквайте и последни данни около отчетната кампания за отоплителен сезон 2008/2009. Събитието е в 11.00 часа пред сградата на ул. Янко Сакъзов 19, където ще бъде извършено показното отчитане на уреди за дялово разпределение.

Превенционен семинар на тема “Модерните дроги и ранната им употреба в България” ще се проведе на 7 и 8 май в столицата. Семинарът е съвместна проява на МВР – САД “Пресцентър и връзки с обществеността” и Фондация “Антидот”, със съдействието на Фондация “Ханс Зайдел”. “Аз избрах живот без дрога” е мотото на кампанията, която започва в 11.30 часа в столичното 11-то ОУ “Свети Пимен Зографски”, на ул. “Никола Габровски” 22.

От 7 до 9 май 2009 г. ВМА е домакин на 19-та Национална научна конференция с международно участие на тема: „Чернодробна трансплантация – състояние и перспективи”. За първи път Българската асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози със секция по гастроинтестинална ендоскопия посвещава своята конференция изцяло на темата за чернодробната трансплантация и я провежда съвместно с Международния курс по чернодробно-жлъчна и панкреатична хирургия.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 10.00 ч. новия завод на „Феростийл” ЕООД. Заводът се намира в Мировяне – индустриалната зона до стадиона. В завода в Мировяне ще се произвеждат арматурни заготовки. Кметът на София Бойко Борисов, ще открие стоматологичен кабинет в 32 СОУ „Св. Климент Охридски”. Инициативата е под надслов „Детското здравеопазване приоритет за всички нас”. Събитието ще се състои от 11.30 часа във фоайето на училището.

От 14 часа в залата на Възрожденското училище в Кюстендил ще се проведе пресконференция по повод Майски музикални дни.

От 10.30 часа в пленарната зала на Дома на учените – Пловдив  ще бъде открита Единадесетата национална научна конференция за студенти и докторанти „Словото – планета на духа”. Конференцията се организира ежегодно от Филологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и Съюза на учените – Пловдив.

Архитектурен салон – Стара Загора 2009 се открива
в 19,00 ч. във фоайето на Община Стара Загора. Организатори на проявата са Камара на архитектите в България /КАБ/ -Регионална колегия Стара Загора и Община Стара Загора.

Премиерът Сергей Станишев ще отпътува за участие в срещата на върха на Европейския съюз по Източното партньорство. Инициативата е основен приоритет на Чешкото ротационно председателство на ЕС и има амбицията да задълбочи отношенията на съюза на двустранна и многостранна основа с източните съседи на ЕС Азербайджан, Армения, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие в Рим „Дни на българския филм”, които се провеждат под неговия патронаж. Откриването е в 19.30 ч. в Двореца на експозициите.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама