ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 8 май

0 4109 07.05.2009
Предстоящо на 8 май

Заседава МС; откриват линията на метрото от стадиона до пазара на ж.к. „Младост” 1; на благотворителен бал учредяват първият англоговорящ Ротаракт клуб в България.



В 14.00 часа Министерски съвет ще проведе редовно заседание.

В 8.30 часа в киносалона на Военномедицинска академия официално ще бъде открита 19 научна конференция на тема: „Чернодробна трансплантация – състояние и перспективи”.

В 11.00 часа в Народното събрание участници в Международната конференция „Опазване на културното наследство и насърчаване на културното многообразие – своеобразен образ на глобализацията” ще се срещнат с председателя на парламента Георги Пирински.

В 11.00 часа министърът на образованието Даниел Вълчев ще даде брифинг в министерството.

В 11.00 часа при Националния стадион „Васил Левски” официално ще бъде открита линията на метрото от стадиона до пазара на ж.к. „Младост” 1. Ще присъстват столичният кмет Бойко Борисов и Генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез.

В 11.00 часа в сградата на Министерство на финансите на ул. „Славянска” № 4 ще се отворят офертите за участие в открита процедура за обществена поръчка с предмет: „Въвеждане на процеса по управление на риска в централната и общинската администрация в Република България” по проект „Засилване на управленската отговорност и укрепване на финансовото управление и контрол в централната и общинска администрация”.

В 11.00 часа в Музейната зала на Българския червен кръст ще бъде обявено началото на Глобалната кампания на Червения кръст и Червения полумесец „Светът е наш. Ти си на ход.” Пред дипломати, журналисти и гости своя първи ход ще направи гросмайсторът Веселин Топалов.

В 11.30 часа в УМБАЛ „Св. Анна” министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще участва в тържественото честване на годишнината на болницата, която отбелязва 130-та годишнина от своето създаване.

В 12.00 часа в залата на Министерството на държавната администрация и административната реформа министър Николай Василев ще даде пресконференция по повод представянето на Доклада за състоянието на администрацията през 2008 г.

В 10.00 часа в конферентната зала на Информационния център на Министерството на отбраната ще се проведе публичен дебат на тема „Предизвикателства и визии за Европа”.

В 10.00 часа в централата на ПП ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов, председателят на партията Цветан Цветанов, ръководителката на делегацията на ГЕРБ в ЕНП-ЕД Румяна Желева и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез ще дадат пресконференция.

В 11.00 часа партия „Зелените” ще внесат протестно писмо в сградата на Европейската комисия в София срещу бавната реакция на Европейската комисия по петициите срещу нарушенията по европейската екологична мрежа „НАТУРА 2000”.

В 11.00 часа в хотел Crystal Palace в София партия „Другата България” ще даде пресконференция за участието си в изборите.

В 13.00 часа в сградата на отдел „Пътна полиция” - СДВР ще се проведе пресконференция за предстояща мотообиколка на България.

В 13.00 часа заместник-председателят на Народното събрание и бивш външен министър на България Надежда Михайлова ще изнесе пред студенти и преподаватели от Университета за национално и световно стопанство лекция на тема „Европейският път на България”.

В 13.00 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция за представяне на данни за дейността на Европейския потребителски център – България.

В 9.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе Национално състезание по екология на тема “Управление на отпадъците”.

В 19.00 часа в сградата на Софийската опера столичният кмет Бойко Борисов и посланикът на Япония в България Цунехару Такеда ще връчат грамоти на представители на фирми, отличили се в процеса на строежа на софийското метро.

В 19.30 часа в хотел „Шератон” ще се проведе благотворителен бал, на който ще бъде учреден първият англоговорящ Ротаракт клуб в България.

В Интер Експо център започва специализирано изложение за специалисти във всички аспекти на индустрията за красота - Arena Professional.
Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама