НОВИНИ


10 области с екстремален индекс за опасност от пожари

0 4018 09.09.2016
10 области с екстремален индекс за опасност от пожари

В 10 области от страната има екстремален индекс за опасност от пожари на 9 септември, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Областите, за които важи предупреждението са: Плевен, Велико Търново, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Кърджали, Смолян и Стара Загора.


При този индекс са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. От НИМХ уточняват, че пожарите са трудни за овладяване, а действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Метеоролозите предупреждават, че са възможни само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.

Повишена е опасността от възникване на пожари и на териториите на областите: Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен и Ямбол. Там има много голям индекс за опасност от пожари, като тази степен на предупреждение означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони. Предните фронтове на пожарите е невъзможно да бъдат овладени от наземни екипи. Налагат се въздушни атаки със забавящ агент, за да се атакуват успешно предните фронтове на пожарите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама