НОВИНИ


Законопроект затваря Суходол до 7 месеца

9 4663 08.05.2009
Законопроект затваря Суходол до 7 месеца
Сергей Станишев

Нова тежка криза с боклука грози София, ако в най-кратки срокове не се намери трайно решение на проблема със сметището в Суходол.



Това обяви премиерът Сергей Станишев по време на обсъждане в Министерски съвет на законопроект за управление на отпадъците в София. Премиерът е категоричен, че правителството не може да бездейства защото София ще остане без депо за отпадъци.

Новият законопроект бе внесен от министрите на околната среда и водите, на здравеопазването, на регионалното развитие и благоустройството и на финансите.

В него се предвижда депото за битови отпадъци в квартал Суходол да бъде закрито не по-късно от 1 януари 2010 г. Сред основните му цели също така е създаването на предпоставки за трайно и устойчиво решаване на най-големия проблем на София – този с почистването на града и третирането на твърдите битови отпадъци.

Премиерът Станишев е изразил позиция, че въпреки многократната помощ от страна на държавата, Столичната община не е в състояние да се справи генерално с проблем с боклука и затова трябва да продължи активната работа по окончателното изработване на законопроекта. Само така трайно щял да бъде решен проблемът със сметището на София. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама