НАРОДЕН ГЛАС


Адв. Хр. Ботев: Министър Бъчварова мисли като милиционер, раздава присъди

2 14000 12.09.2016
Адв. Хр. Ботев: Министър Бъчварова мисли като милиционер, раздава присъди
Адв. Христо Ботев

Хора от институциите насаждат милиционерско мислене по отношение на съдебния процес „КТБ”. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви по НТВ, че банкерът Цветан Василев бил ощетил държавата с 3,6 млрд лева и това било доказано.


Освен това смята, че Василев може да се върне от Сърбия в България като защитен свидетел и да говори пред прокуратурата. Това е милиционерско, дори не и полицейско мислене, коментира думите на Бъчварова адв. Христо Ботев, един от защитниците на собственика на КТБ. Делото още не е влязло в съда, а тя произнася присъди. Ще сме единствената държава в света, в която ще се съчетава качеството на обвиняем в ареста с качеството на защитен свидетел в ареста! Това означава, че не трябва да го арестуват и мисля, че г-н Василев ако се прекрати делото срещу него и му се снеме обвинението /задържане под стража/ няма да има никакъв проблем да се върне дори и като не защитен свидетел. Но тогава опасноста за живота му ще стане в пъти по-голяма, смята Ботев. Той припомни, че самият главен прокурор Цацаров смята, че Василев не може да бъде разпитван в Сърбия. И Бъчварова, и Цацаров могат да отворят НПК и прочетат, че когато обвинението иска да разпита някого – в случая Цветан Василев – това може да стане чрез следовател в Сърбия или чрез видео конферентна връзка. Това сме го предлагали на главния прокурор многократно. Също и на т.н. парламентарна комисия известна още като „Комисията Деси“.

Колкото до твърденията на Бъчварова дължимите от Василев милиарди – това е пълен абсурд и срам. Дори милиционерите рядко са си позволявали да произнасят присъди преди дело въобще да е влязло в съдебната зала, категоричен е адв. Ботев. Бъчварова очевидно не прави разлика между социология и право. Което е лесно поправимо – подава оставка и идва компетентен човек, допълни Ботев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама