ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 11 май

0 4232 10.05.2009
Предстоящо на 11 май

РЗС внася в ЦИКЕП документите за регистрация за участие в изборите за ЕП; Партия Лидер също; откриват гигантски банер, който ще насърчава гласуването в евровота.



В 11:00 ч. Политическия съвет на „Ред, законност и справедливост” ще внесе в ЦИКЕП документите за регистрация на партията за участие в изборите за Европейски парламент.

В 13:00 часа в Централната избирателна комисия партия ЛИДЕР ще внесе документи за регистрация за предстоящите избори за Европейски парламент.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов е удостоен с Голямата годишна награда на Съюза на народните читалища на името на проф. Иван Шишманов. Церемонията за връчването на наградата ще се състои в 10,15 ч. пред паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” в София. В 10.30 часа в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в София министърът на културата проф. Стефан Данаилов официално ще открие първия етап – създаване и оборудване на учебен и сървърен център на Проекта „Виртуална библиотека – България“. Изграждане на Единна национална библиотечно-информационна система”.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие на 11 май реновираното общежитие „Чавдар” в гр. София. В 12.00 ч. ще се състои откриването на общежитие „Чавдар”.

Редовната седмична пресконференция на партия Българска нова демокрация, посветена на актуалната обществено-политическа обстановка
, ще се проведе в конферентаната зала на пресклуб „София прес” с начален час 11.00.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 12.00 часа Дневен център за възрастни с увреждания „Седмична грижа”. Дневният център се намира в ж.к. Сердика.

В хотел "Принцес" от 13 часа ще се състои Централен съвет на ДПС.

Резултатите от дискусия „Необходима ли е стандартизация на SPA&Wellness услугите в България?” ще бъдат представени на пресконференция
от 12.00 часа в Национален пресклуб „София прес”.

От 11 ч. в Руския културно-информационен център ще се състои пресконференция, посветена на 15-та тържествена церемония за връчване на годишните награди за изкуство "Золотая муза".

Младите журналисти ще оформят резултатите от анкетна кампания в официален Доклад, който ще връчат в 11:00 ч. в зала „Мусала” на х-л Хилтън на членовете на Европейския парламент, политически отговорни лица и медиите. Младежката медийна конференция „Моят глас за моята Европа” бе открита на 9 май – Ден на Европа от 11:00 ч. в зала „Мусала” на х-л „Хилтън”.

Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент за България ще открият от 14:00 ч върху сградата си на ул. "Московска" 9 в София гигантски банер, който ще насърчава гласуването в евровота като част от кампанията за насърчаване участието на българските граждани в изборите за Европейски парламент.

От 15 часа известният американски журналист Бари Хиленбранд ще участва в дискусия на тема „Журналистическа етика”, която ще се проведе в Американския център към Столична библиотека.

От 19.00 часа в камерна зала „България” ще се състои Пролетен концерт на Хора на софийските момчета с диригент доц. Адриана Благоева.

От 11 до 14 май в курорта Слънчев бряг ще се проведе 14-тия Конгрес на Балканския военномедицински комитет, създаден преди 15 години от четири балкански страни.

От 10:30 часа на Граничния контролно-пропускателен пункт Калотина ще се проведе тържествена церемония по издигането на националния и европейския флаг в присъствието на министър Николай Василев. Представители на НАПИ ще вземат участие в обществена дискусия на тема “Модернизация на Гранично пропускателните пунктове – новото ни европейско лице”. Дискусията ще се проведе на КПП Калотина от 11 часа.

От 10.00 часа в Конферентната зала на областна администрация - Смолян ще се проведе работна среща с ръководството на областната управа и кметовете на общините от Смолянска област, на която ще се обсъдят напредъка и проблемите при реализацията на проекти по предприсъединителните фондове и подготовката и реализирането на проекти и програми по структурните инструменти на Европейския съюз.

Министерството на образованието и науката организира за четвърта поредна година ученически поход. Инициативата се организира по повод честването на 11 май – Ден на Св. св. равноапостоли Кирил и Методий. В похода ще вземат участие министър Даниел Вълчев, 200 ученици и учители от област Благоевград и народни представители.

Министър Петър Димитров ще открие традиционния пролетен панаир в град Търговище. Официалното откриване на „Изложение Търговище 2009” е от 12 часа.

Общоградско събрание с мото „Не на корупцията” и открита приемна на партия „Ред, законност и справедливост” ще се проведе в гр. Варна, Пленарна зала, Община Варна на бул. „Осми приморски полк” № 43 от 13:00 часа.

Н.Ц.В.Княгиня Мария Луиза ще гостува в Трявна. В 16.00 в Детската белодробна болница за долекуване и продължително лечение на белодробни болести "Царица Иоанна" ще бъде открит барелеф на Царицата –майка. Царица Иоанна построява този санаториум със зестрата си след сватбата й с Н.В.Цар Борис ІІІ. До днес царското семейство оказва помощ на лечебното заведение.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама