БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


ЧЕЗ участва в паралелки за дуално обучение по електротехника

0 4320 16.09.2016
ЧЕЗ участва в паралелки за дуално обучение по електротехника

ЧЕЗ участва в значим за България проект в областта на дуалното обучение. През новата учебна година са създадени първите две паралелки, в които учениците едновременно ще могат да се обучават в клас и да трупат професионален опит като електротехници. Паралелките се разкриват в девети клас на Професионалната гимназия по механоелектротехника в град София „Никола Вапцаров“ и в Професионална гимназия по механоелектротехникавград Плевен. Учениците ще се обучават по професията електротехник, специалност „Електрообзавеждане на производството“.


„Дуалната форма на обучение е привлекателна, защотопозволява натрупването на практически опит по време на обучението, а младежите получават възнаграждение, докато се обучават. Това ги задържа в образователната система по-дълго. Осъзнавайки необходимостта от добра професионална подготовка в електроенергетиката, ЧЕЗ е една от първите фирми, която подкрепядуалното обучение по електротехника“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

 

ЧЕЗ е разработила и следва дългосрочна стратегия в областта на образованието и подкрепата на младите таланти. Целта на компанията е да осигури подходяща среда и да даде възможности за професионално и личностно развитие на младите хора, за да останат да се развиват и да работят в България.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама