НОВИНИ


СБА: Манипулирането на километража да се криминализира

0 3251 19.09.2016
СБА: Манипулирането на километража да се криминализира

Манипулирането на километража на автомобилите да се криминализира. Това предложение внесоха от Съюза на българските автомобилисти в деловодството на парламента.


Манипулирането на данните на километража цели да прикрие реалните километри, които превозното средство е изминало, амортизацията на автомобила и увеличава продажната му цена. Уредите, с които това се прави най-често се купуват по интернет. Тяхната продажба не е забранена, но води до имуществени вреди за потребителите и може да е животозастрашаваща.

Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти сподели:

При нас се получава така нареченото двойно превъртане понякога. В чужбина търговците обръщат километража на прекупвачите, колата идва и още един път се връща. Това си е измама.

Красимир Ананиев, председател на транспортната комисия каза:  Това е едно престъпление, това е едно подвеждане, една измама. Въпросът е, че в момента тя е записана общо в член 209, а с предложенията, които правят от СБА ще има конкретика и по този начин България ще може да отговори на евродирективата, която задължава да внесем такива промени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама