ХРАНА И ВИНО


Ядем чушки от Полша и Румъния, а българските гният на полето

0 5906 20.09.2016
Ядем чушки от Полша и Румъния, а българските гният на полето

Внасяме евтини чушки от Полша и Румъния, което убива българската продукция. В същото време качеството им не може да се сравнява с българското.


Николай Димитров отглежда 120 декара с капия. Казва, че никой не купува и чушките стоят на полето. Стопаните признават, че големите търговци на едро ги изнудват да продават по 15 стотинки за килограм. При такава цена, те не могат да си покрият дори разходите. На дребно на маси край пътя производителите продават чушките от 70 ст. до лев. Докато стигне до пазара в Хасково, капията поскъпва до 1,20 лв. Купувачи обаче рядко спират, казват производителите пред БГНЕС.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама