НАРОДЕН ГЛАС


Миков: ГЕРБ се разпада при загуба на изборите!

4 7471 21.09.2016
Миков: ГЕРБ се разпада при загуба на изборите!
Михаил Миков

Очаквам много силна кампания от партията. БСП ще стигне до балотаж с ГЕРБ, въпросът е с какъв резултат. Имаме нужда от още мотивация. Очакването за широка коалиция, която не се сбъдна, създава демотивация и разколебаност в партията. Левицата отива разединена на изборите, заяви бившият председател на БСП Михаил Миков.


Той призна в студиото на Bulgaria ON AIR, че ген. Румен Радев, който бе издигнат за кандидат-президент от БСП, е "сравнително непознат" за хората и подчерта, че освен посланията кандидатът ще трябва да бъде добре експониран персонално.

"Добър елемент е, че Илияна Йотова е познат на хората политик. Има плюсове, има и минуси в това, че ген. Радев не е бил в политиката. Създадоха се тежки нагласи срещу политиците в последните 15 години. От друга страна, участието в политиката дава възможност един човек да представи качествата и последователност си", коментира Миков.

Бившият лидер на БСП е на мнение, че левицата отива разединена на изборите, но уточни, че всичко зависи от усилията на кандидат-президентската двойка на БСП да спечели доверието на хората.

"Съвсем логично е при загуба на изборите ГЕРБ да се разпадне и да има предсрочни парламентарни избори. Претоварването с власт очертава перспективата ГЕРБ да започне да слиза от сцената", категоричен бе Миков в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Социалистът посочи, че ГЕРБ цели къса кампания, за да разчита на ресурса, с който разплага - финансовата и организационната кондиция, в която се намира. Миков отчете това като дефицит за БСП, но се надява той да бъде преодолян със силна кампания.

"ГЕРБ владее всички властови лостове. Искат кампания, в която няма сблъсък на политически идеи, а на образи на кандидати", настоя той.

Михаил Миков посочи, че има "поне 4-5 формации, които ще определят себе си в лявото пространство" и подчерта, че големият въпрос е за политическата последователност.

"Всякакви коалиции, които имат за цел едни или други избори, трябва да имат ясна идентичност. Резултатът от изборите ще покаже кои решения са били правилни и всеки трябва да си поеме отговорността", добави той.

Миков е на мнение, че кандидатурите на Ивайло Калфин,  Татяна Дончева и Красимир Каракачанов са въпрос на "политическа идентификация и заявка за политическо участие след президентските избори".

"Всички избори са премерване на политическо влияние и доверие на избирателите", нястоя той.

Бившият лидер на БСП определи като "изключително важно" развитието на политическата система в България след предстоящия референдум. Той отчете липсата на политици, които да обяснят на хората минусите във въпросите на допитването, инициирано от шоумена Слави Трифонов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама