НАРОДЕН ГЛАС


Само във Фрог: Издирват афганистанец и сириец, влезли нелегално с милиони

0 4579 21.09.2016
Само във Фрог: Издирват афганистанец и сириец, влезли нелегално с милиони

Афганистанец и сириец, влезли у нас нелегално с чанти, пълни с милиони, се издирват под дърво и камък. Това научи Фрог нюз от източници в гранична полиция.


Става въпрос за два отделни случая. Общото между тях е, че мъжете са влезли с големи групи от по 40-50 души през едно и също място-землището на с. Лесово-Дар Кая. Първият случай е преди около 5 месеца, когато в България влиза сириецът. След като водачът ги зарязва на наша територия, мъжът, въоръжен с куфар с пачки, се отделя от групата, тръгва в друга посока и изчезва. Негови сънародници, както и полицията го издирват, но от него няма и следа. Не помагат и снимките, разлепени в региона.

Преди близо месец случаят се повтаря, но този път главният герой е афганистанец. Според показания на другите бежанци от групата, той носел сак с пари от порядъка на няколко хиляди евро. Няколко пъти до границата е ходила делегация от двама афганистанци и една преводачка, които да го търсят. Те също разлепили негови снимки. С тях обиколили и къщите в селото. За разплитането на случая са ангажирани местни ловци, които познават района.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама