НАРОДЕН ГЛАС


Социалните отказват да върнат Мустафа на майка му

0 4646 22.09.2016
Социалните отказват да върнат Мустафа на майка му
Болният Мустафа

Социалните власти няма да върнат изоставения Мустафа обратно на майка му. Това съобщиха от Агенцията за закрила на детето. От днес грижите за него в болницата поеха социален педагог и психолог.


9-годишният Мустафа, който страда от тежко онкологично заболяване, ще остане за лечение в Детската клиника още шест месеца. За да преодолее емоционалния шок и езиковата бариера, тъй като говори само на турски език, с него всеки ден ще работят трима специалисти - психолог, педагог и социален работник.

 

Майката на детето - 21-годишната Джейлян Халил -заяви по НТВ, че в понеделник ще отиде в болницата, за да види Мустафа. Все още не е ясно дали социалните власти ще позволят подобна среща.

 

Въпреки че Мустафа е подложен на тежки химиотерапии, здравословното му състояние е стабилно. Все още трудно комуникира с останалите. Продължава да е свит и плах.

 

Част от падърците, които Мустафа получи, ще бъдат раздадени и на другите деца в отделението. Съдбата на изоставеното момче трогна хиляди българи. Трети ден в клиниката продължават да пристигат хора, които да носят дрехи, храни и играчки за Мустафа.

 

Три момичета от Алианса за работа с доброволци са готови да помогнат на Мустафа по-бързо да научи българския език. Социалните власти са категорични, че ако майката се появи в болницата, тя ще  види детето си само в присъствието на психолог и няма да ѝ позволят да го вземе.

 

Към детето предстои да бъде предприета мярка на закрила, след като приключи лечението му. Социалните служби са на мнение, че все още е рано да се обсъжда вариантът Мустафа да бъде настанен в приемно семейство. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама