НОВИНИ


С. Игнатов за бежанците: Судан е цъкаща бомба

0 3607 26.09.2016
С. Игнатов за бежанците: Судан е цъкаща бомба
Сергей Игнатов

България е важна за европейското и евроатлантическото бъдеще на Македония. Тя трябва да знае, че след като иска подкрепа, не трябва да се държи варварски. Това коментира в „Лице в лице” бившият образователен министър Сергей Игнатов по отношение на поругания паметник на Каймак-Чалан.


Знаем как са се събрали определени учени и интелектуалци в манастира и са решили да се създаде македонския език. Ние обаче го признахме.

 

Игнатов коментира и темата за бежанците: Когато започна арабската пролет, Брюксел не беше на мястото си. ЕС постъпваше хуманно, без да си дава сметка за бъдещите последствия.

 

Брюксел припяваше и ние всички припявахме: „Браво, там ще се роди демокрацията”. В резултат на това, че там се роди демокрацията, една от преградите на огромните миграционните потоци към сърцето на Европа през Италия – Либия, вече не съществува като държава.

Евроатлантическият свят подпомогна тези процеси в името на доброто, в името на един по-висок морал, да се преборим с някакъв диктатор, но ние виждаме сега какво се случва. След падането на т.нар. диктатура на Кадафи, там се разгърна една вакханалия и в момента има един абсолютно неконтролиран процес на опит за проникване в ЕС, каза още ексминистърът.

 

Малцина се замислят за цъкащия вулкан в Судан. Той беше разделен. Това, което става в Сирия има за цел да се избият едни други. Плаща се на едните и другите да се избиват. Това е управляван хаос.

 

60% от мигрантите във Франция не ходят на училище, в Белгия – 50%. Освен институциите традиционните вероизповедания може да накарат тези хора да се образоват. Ако укрепим традиционните вероизповедания, няма да допуснем да се появят нови.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама