СВЯТ


Скандалният Толстой стана зам. шеф на руската Дума

4 4603 27.09.2016
Скандалният Толстой стана зам. шеф на руската Дума
Пьотр Толстой

Руският депутат Пьотр Толстой, който заяви, че руснаците ще изкупят цяла България, беше избран за зам.-председател на руската Дума, съобщи Газета.ру. На 6 февруари телевизионният водещ Толстой беше избран за член на ръководния орган на партията на руския президент Владимир Путин, а при парламентарните избори на 18 септември Толстой за първи път си осигури депутатско място в Думата.


На свиканото в събота заседание на Висшия съвет на “Единна Русия” Толстой беше определен за един от 5-имата зам.-председатели от президентската фракция.

Негов ресор стават връзките с гражданското общество, взаимодействието с медии, интернет и култура.

Скандалът около Пьотр Толстой се разрази у нас в деня на изборите в Русия. Интервюиран в момент, в който пуска бюлетината си за парламентарните избори в Русия, той получава пожелание от БНТ „ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България“. В отговор депутатът от „Единна Русия“ отговаря: "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме".

Пьотр Толстой впоследствие посочи, че се е пошегувал. Той се учуди защо в България са се превъзбудили толкова от изказването му. Той подчерта, че думите му са били шега и съжалява, че отсъствието на чувство за хумор е произвело толкова шум у нас.

За председател на Думата е избран Вячеслав Володин, който беше посочен за поста лично от президента Путин. Той ще смени на председателското кресло Сергей Наришкин, назначен за шеф на руското външно разузнаване.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама