АКТУАЛНО


Методи Андреев за Фрог: ВСС е тайно общество

1 7975 27.09.2016
Методи Андреев за Фрог: ВСС е тайно общество
Методи Андреев

ВСС увъртат за тайните общества в съдебната система. Самото ВСС е едно тайно общество, щом като не приемат нововъведението в Закона за съдебната власт, а именно магистратите, членовете на ВСС и инспекторите при встъпване в длъжност да декларират членства и дейности в съсловни организации и тайни общества. Това коментира пред Фрог нюз народният представител Методи Андреев.


Голяма част от съдебната власт членува в такива тайни общества. За да станат нововъведенията в Закона факт, трябва да има подкрепа и съдействие от страна на кадровия орган на съдебната власт. Щом като ВСС „не знае” що е то тайно общество, означава, че този Закон ще бъде поредният, който няма да бъде изпълняван.

 

Попитан докъде стигна неговата и на Петър Славов и Мартин Димитров инциатива, да се промени Закона за приватизация по повод скандала с Дипломатическия клуб, Андреев обясни: „Все още няма развитие.  Предложили сме Закон за тълкуване на Закона за приватизацията. Той бе четен като дявола Евангелието – можело да се извърши продажба, защото не били упоменати изрично обособените части в приложение №1.

 

Продажбата на Дипломатическия клуб „Бояна“ бе извършена за 8,5 милиона лева, въпреки че той е актив на „АДИС“ ЕООД – дружество, което е включено в забранителния списък за приватизация. В мотивите си тримата депутати уточняват, че от казуса е станало ясно, че според представителите на Агенцията за приватизация фигурирането на дадено дружество в забранителния списък не спира агенцията да се разпорежда свободно и без контрол от страна на Народното събрание с „обособените му части“. "Тоест, че най-апетитните активи на иначе защитените дружества могат да бъдат продадени", поясняват те. Според тях тълкуването на Агенцията за приватизация напълно обезсмисля наличието на забранителен списък.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама