НОВИНИ


Проф. Пилософ: Съжалявам, че оглавих Фонда за лечение на деца

1 4557 28.09.2016
Проф. Пилософ: Съжалявам, че оглавих Фонда за лечение на деца
проф. Владимир Пилософ

Съжалявам, че оглавих Фонда за лечение на деца. Пренебрегнах много мои лични планове, не мога да отделям нужното време за внуците си. Това призна в „Тази сутрин” проф. Владимир Пилософ.


Стараем се в рамките на месец да приключим всяка една преписка и да няма недоволни родители. Проблемите от години във Фонда са едни и същи, твърди професорът.

 

По думите му, общественият съвет към Фонда понякога взима несъобразени със закона решения. Пример за такъв случай е с дете, за което специалистите отхвърлят лечение в чужбина и посочват, че то може да стане в България. От съвета обаче са се свързали с родителите и са им казали, че молбата им е одобрена.

 

„Членовете на обществения съвет не познават практиките и закона по обществените поръчки в болниците. Няма как болница да иска имплант и той да не фигура в списъка с изделия за обществена поръчка. Затова искаме копия от цената за данните за поръчката и за цената на конкретния имплант. Ако има грешки в това, болницата няма да получи пари”, обясни процедурата порф. Пилософ.

 

За напусналите кадри на Фонда Пилософ обясни, че им изтича мандата и затова са си тръгнали.

 

Въпреки че професорът твърди, че всичко е наред с институцията, която той ръководи, родителите готвят протест.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама