ПОЛИТИКА


Трайков: Резилът с Бокова е заради бруталния натиск на Първанов

4 9127 29.09.2016
Трайков: Резилът с Бокова е заради бруталния натиск на Първанов
Трайчо Трайков

Инвеститор за Белене няма да дойде просто така, той трябва да се търси предварително, заяви по БТВ кандидатът на РБ за президент Трайчо Трайков. Той напомни, че и до днес Р. Овчаров е държавен представител в Лукойл, наследствеността била факт. Да познаваш в детайли поразиите, нанесли тези хора и да трябва да ги държиш, сигурно не е лесно. Категорично НЕ на строителството на Белене в този момент, категоричен беше той. Щели да дойдат инвеститори, свързани с Кремъл, никой друг.


За рокадата в ООН Трайков заяви: Жалко, че и на Моци не му дадоха снощи втори път да бие. В конфузна ситуация сме, с двама кандидати не знаем какво ще стане. Резилът беше, когато сегашното правителство се подаде на бруталния натиск на Първанов и АБВ да препотвърди кандидатурата на Бокова, обясни той.

Има президентски правомощия, изрично разписани от Конституцията, които не са използвани до днес. Правомощията на президента са толкова големи, колкото голям е самият президент.

С действията си съм показвал от какво съм направен. Орешарски е изненадваща кандидатура, той няма как да разчита, че ще стане президент. Истинската й цел е като на чинийките, по които се стреля с пушки - да има строго отрицателен герой, на чийто фон да изпъкне някой друг.

Отношенията с Русия трябва да се градят върху отстояване на позициите ни. Русия трябва да приеме отговорностите си като голяма сила - по отношение на анексията на Крим, напр. Русия лично стана официален гарант на Украйна - това е безочливо погазване на международното право. А санкциите са от Русия към ЕС, ЕС наложи санкции към няколко приятели на Путин.

Говорих най-вече с жена си за влизането ми в кампанията, каза Трайков. Нямаше нищо против. Сега обаче вече всички разбираме за какво става дума. Всеки момент ще се роди дъщеря ми, второто ми дете, каза накрая Трайков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама