НОВИНИ


РЗС поиска оставката на висш магистрат

14 4698 13.05.2009
РЗС поиска оставката на висш магистрат
Светлин Михайлов

Председателят на Софийски градски съд Светлин Михайлов да бъде отстранен от поста от Вишия съдебен съвет, поиска партия „Ред, законност и справедливост” (РЗС).


На нарочна пресконференция днес. Мотивът на лидера на партията Яне Янев е, че магистратът системно нарушавал българското законодателство и служел на ДПС.

„Този човек изобщо не трябва да бъде магистрат”, каза Янев.
РЗС се закани, че ще изпрати специално писмо до Европейската комисия, че Турция пряко се меси в политическия процес на България. Културното аташе на Република Турция Махар Белгин, според консерваторите ръководел главното мюфтийство в България. Яне Янев каза още, че дипломатът дори имал кабинет в централата на мюфтийството и е член на религиозния съвет по тълкуване на Корана. Освен това Белгин бил и кадровик в Ислямския институт в София. Така турчинът пряко се намесвал в работите на чужда държава и регистрирано от нея вероизповедание.

Партията на Яне Янев ще сезират и Върховната касационна прокуратура, че 140 кмета от ДПС изпълняват функциите на имами и членове на джамийски настоятелства, а освен това били и секретари и касиери към тях. Това бил красноречив пример за погазване на конституцията и срастване на ДПС с религиозна институция.

Яне Янев заяви, че ДАНС сама трябва да се сезира за изнесените от него скандални случаи. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама