НОВИНИ


Промениха името и състава на магистратския екип за бързо реагиране

0 3586 29.09.2016
Промениха името и състава на магистратския екип за бързо реагиране

На седмичното си заседание пленумът на ВСС взе решение да промени наименованието и състава на пиар екипа за реакция при кризисни ситуации. Сега вече ще се казва Екип за реакция при възникване на кризи, а в него ще участват председставляващия ВСС, представител на засеганата колегия, председателя на КПИВ и директора на дирекция Връзки с обществеността, какъвто все още няма.


До момента наименованието на магистратския екип за бързо реагиране беше Антикризисен щаб и включваше председателите на постоянните комисии към съвета, директора на администрацията, представляващия ВСС, председателстващите съдийската и прокурорската колеия.

По време на дебата пък стана ясно, че според някои членове на ВСС антикризисният щаб до момента не е свършил никаква работа. "Антикризисният щаб не прави нищо, само рпедлага правила, което ми напомня за годините, когато бях пионерче", коментира Галя Георгиева

Повдигна се и въпроса - "Какво означава понятието криза и въобще кога сме в криза и кога не сме?". Отговор обаче не последва, въпреки ежеседмичните кризи в съдебната власт.

Все пак се обясни, че шабът се е събирал много пъти, а резултат от работата му са деларации и становища в отговор на изказвания от висши политици срещу ВСС. Магдалена Лазарва пък заяви, че вече цяла година няма подобни изказвания срещу управляващия орган на съдебната власт.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама