НОВИНИ


Ненчев: Имаме готовност да увеличим състава на границата

1 4016 29.09.2016
Ненчев: Имаме готовност да увеличим състава на границата
Николай Ненчев

Имаме готовност да увеличим състава на границата, ако това се наложи. Това каза военният министър Николай Ненчев по БТВ.


Правим всичко възможно, имаме съвместни заседания, имаме своите анализи и на тои етап това не се налага. Справяме  се чудесно. Обезспокоен съм от случващото се в Турция,близо 3 млн. бежанци има там. Тревожа се ежедневно.

 

Не считайте, че на границата имаме само военнослужещи.  Има и два патрулни кораба на разположение, два-три хеликоптера и други три хеликоптера от базата в Крумово. Това е мой основен приоритет. Всички служители  минават през обучение. От днес ще има допълнителна подготовка на състава. Ще се зане колко хора и къде трябва да изпратим. Това касае националната сигурност на България.

 

Увеличавам с 200 лв. заплатата на служителите на границата от средата на октомври. Това са средства от бюджета на министерството. Ген. Радев често си противоречи. Небето се охранява от българските ВВС. Г-н Радев няма нищо против българското небе да се охранява с други съюзници. Изтребителите на САЩ са под мое командване. Преди 1, 5 г. Радев каза, че ще приземим българската авиация през май. Това не се случи. Сами охраняваме въздушното ни пространство. Усилваме го със съюзническите сили.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама