НОВИНИ


Арестуваха на „Капитан Андреево“ четирима подкупни граничари

0 5480 30.09.2016
Арестуваха на „Капитан Андреево“ четирима подкупни граничари

Четирима гранични полицаи са задържани за вземане на подкупи на граничен пункт „Капитан Андреево“.


На граничния пункт тече спецакция на вътрешна сигурност към МВР и специализираното звено за борба с корупцията към Софийската градска прокуратура.

 

Акцията е започнала малко след 6 ч тази сутрин с пълна блокада на „Капитан Андреево“, като движението е било спряно и в двете посоки за няколко часа. В следствие на това са се образували киломерични опашки от товарни автомобили.

Арестуваните служители на „Гранична полиция“ работят на самия пункт и не заемат ръководни постове в МВР.

 

„Предстоят още арести, обиски и претърсвания на помещения“, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитира НТ.

По думите на Арнаудова акцията касае действия представляващи искане и получаване на подкупи от гранични полицаи, за да изпълнят или не изпълнят задължения по служба.

 

„В момента на място има двама прокурори от специализираното звено „Антикорупция”, 9 следователи от Софийска градска прокуратура, които се подпомагат от 50 служители на „Вътрешна сигурност” към МВР”, обясни Румяна Арнаудова

 

„Извършват се претърсвания на служебни помещения, домашни адреси и се обискират лица. Към този час има задържани четирима гранични полицаи, за срок от 24 часа”, съобщи Арнаудова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама