НОВИНИ


Спортисти и известни личности с децата си подкрепят кампанията на KWIAT за детското зрение

0 4313 07.10.2016
Спортисти и известни личности с децата си подкрепят кампанията на KWIAT за детското зрение
Ивайло Захариев и Филип подкрепиха и миналогодишната кампания

Спортисти и известни личности с децата си ще участват в ревю-спектакъл с очила KWIAT в подкрепа на Националната кампания за профилактика на детското зрение. Събитието ще се състои на 11 октомври от 18:30 часа в Park Center, бул. „Арсеналски“ 2, броени дни преди Световния ден на зрението, който се отбелязва на 13 октомври.


Фокус на тазгодишната кампания е връзката между спорта и доброто зрение и предстоящото събитие ще премине със специалното участие на новия ансамбъл по художествена гимнастика и част от децата, които тренират спортна гимнастика и представят България на мащабни международни състезания. Популярни личности с децата си ще дефилират с очила, за да демонстрират отговорно отношение към детското зрение. Кампанията подкрепят: Тереза Маринова, Мария Гроздева, Йордан Йовчев, Глория, София Борисова, Деси Банова, Наталия Гуркова, Йордана Димитрова, Алфредо Торес, Георги Енчев и Ивайло Захариев, Стела Йорданова, Ирина Папазова, Ева Кикерезова, Румяна Маринова, Ива Екимова, Силвия Симова, Паолина Петракиева и Капка Амзина и други.

 

Националната кампания за профилактика на детското зрение се провежда за четвърта поредна година по инициатива на българската марка очила KWIAT и през 2016 г. се реализира с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Български съюз на оптометристите и в партньорство с над 150 оптики и здравни центрове в България. Кампанията популяризира необходимостта от редовна профилактика на детското зрение и дава възможност на деца и младежи от 6 до 18 г. да преминат безплатен скрининг на очите в оптики и здравни центрове в цялата страна. Инициативата в рамките на кампанията продължава до края на месец октомври.

 

Подробна информация за местата, където се извършва безплатен очен скрининг, можете да намерите на www.kwiat.bg.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама