НОВИНИ


Румен Радев: Длъжни сме да победим за доброто на България!

5 11456 07.10.2016
Румен Радев: Длъжни сме да победим за доброто на България!

Промяната започва от вас! Промяна за доброто на България! Затова сме длъжни да победим!”. Това заяви пред събралите се кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев. По думите му на България е нужен президент с воля и характер, който да сплотява нацията около значими цели и да изпълни със съдържание президентската институция и да върне достойнството и вярата на българските граждани. Той подчерта, че от нас зависи дали ще продължи упадъкът на българската държавност и разграждането на общия ни дом или най-сетне ще си върнем контрола. Кандидат-пр


Ген. Радев пое ангажимента, в днешното време на растящи вътрешни изпитания и външни заплахи, да бъде президентът с ясни приоритети: укрепване на националната сигурност във всичките й измерения; външна политика с характер, която да се изработва вътре в страната ни и да се отстоява навън; ефективно взаимодействие и повишено доверие между институциите; да сме лоялен член на НАТО и ЕС, но не с клакьорство и заклинания, а с реални действия.  Като основни сфери, които ще изведе на преден план той посочи: икономическото и духовното развитие, образованието, здравеопазването, демографията, доходите и правата на гражданите. Генералът обясни, че за постигането на тези цели ще търси максимално съгласие между институциите, партиите, гражданските сдружения и организации. „България трябва да разчита на таланта и капацитета на всички българи. Те са нашият капитал”, подчерта ген. Радев. Той каза още, че да сплотява и води хората в изпитания към победа със силата на личния пример е било негов дълг и призвание и е готов да поеме отговорността на държавника, от когото България се нуждае в тези бурни и смутни времена.

„Ще бъда инициативен президент, който ще търси решенията за доброто на България.  Ще бъда силен президент, но не заради пагоните, а в името на каузата България. Ще бъда отговорен президент, който ще работи открито, ще изпълнява поетите ангажименти и ще отстоява решенията си. Ще бъда президентът на всички български граждани. Защото българин не е участ, българин е чест”, заключи ген. Радев.

 „Ние можем да победим, защото нашата кауза е България! България, която обичаме и за която искаме да сме достойни!“ Това заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя подчерта, че тези избори не са за постове и власт, а за надеждата да престанем да се срамуваме от държавата си, политиците и президента си. „Ние с ген. Радев ще оправдаем тези очаквания“, категорична е Йотова. „Опитват се да внушават, че президентската институция няма правомощия. Карат ни да вярваме, че резултатът е предрешен. Плашат с дестабилизация и разпад, ако не изберем поредния послушко. Защото самите властващи са уплашени, защото пред себе си имат горди и силни българи. Защото знаят, че доверието в нас е инвестиция в националната сигурност, която те предават“, каза още Йотова. Тя посочи, че основна цел на президентската институция ще бъде гарантирането на националната сигурност, не само на границата, а за всеки български гражданин. Според нея най-важното е държавата да протегне ръце към младите хора, за да останат в България, да имаме добро образование и здравеопазване, силна външна политика и сигурност. Тя е на мнение, че  начело на нацията трябва да са хора, които държат на думата си, личности с авторитет и характер. Йотова е категорична, че заедно с ген. Румен Радев са достатъчно подготвени да отговорят на тези предизвикателства. „В негово лице ще имаме за президент човек решителен, компетентен, знаещ как да постига непостижимото. Той е патриот, който се е клел да защитава България и да отдаде живота си за нея. И е изпълнявал клетвата си. Аз му се доверявам. Да им предложим единение за такава България, в която нашите деца избират да живеят и работят“, заключи Илияна Йотова. 

„С ген. Радев и Илияна Йотова ще изиграем хорото на победата”, заяви от Стара Загора председателят на Инициативния комитет за издигане на кандидатурата за президент на ген. Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова,  Стефан Данаилов. Той обясни, че в тези дни всичко се е казало за ген. Румен Радев и за Илияна Йотова. „Илияна е завладяна от хуманност към хората, социално мислещ човек, ангажиран с политиката. Като вицепрезидент  ще се захване сериозно с народните дела”, заяви Данаилов. Той подчерта, че през целия живот професията на ген. Радев е била такава, че той първо е мислил, а после е действал, за разлика, от един друг генерал, който действа, но не мисли. „Разчитаме на тях, но те могат да разчитат на нас, които сме тук и в цялата страна, които искат нещо ново да се случи в нашия живот. На добър час и успешна кампания, в което не се съмнявам”, заяви Данаилов.  

 

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама