НОВИНИ


Байдън обвини Тръмп в сексуално насилие

0 3715 09.10.2016
Байдън обвини Тръмп в сексуално насилие
Американският вицепрезидент Джо Байдън

Американският вицепрезидент Джо Байдън определи като унизителни изказванията на кандидата за държавен глава от Републиканската партия Доналд Тръмп за жените.


"Такива думи са унизителни. Такова поведение е злоупотреба с власт. Това е неприлично. Това е сексуално насилие", написа Байдън на страницата си в Twitter.

 

Причина за острото изказване е видеозапис от 2005 година, публикуван от вестник "Вашингтон Пост", на който се чува как Тръмп в разговор с американския водещ Били Буш си изрича куп вулгарни и сексистки забележки. Милиардерът споменава как се възползвал от омъжена жена, чието име той не посочва. Речникът му е пълен с нецензурни изрази.

 

На Тръмп му се наложи да поднесе официално извинение за вулгарния си език и унизителното си отношение към жените. „Казвал съм и съм правил неща, за които съжалявам”, обясни той в ефира на Си Ен Ен. „Казах го, сгреших и сега се извинявам.”

По този повод известният американски актьор и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер заяви, че няма да гласува за Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ, припомня БГНЕС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама