ЪNDERGROUND


Само във Фрог: Хора на Баретата и араби контролират наркопазара в София

2 14529 11.10.2016
Само във Фрог: Хора на Баретата и араби контролират наркопазара  в София
Баретата минути, след като беше прострелян пред Съдебната палата

Хора на осъдения наркобос Златомир Иванов-Баретата и араби, влезли нелегално у нас, контролират наркопазара в София. Това разкриха пред Фрог нюз ченгета от СДВР.


 Според тях през последните месеци авери  на Баретата са подчинили пазара на дрога . Твърди се, че старите схеми за контрол на дилърите са се върнали и действат с пълна сила. Сформирани са няколко наказателни бригади, които стриктно следят търговците на дрога. Много от тях пласират не само в заведенията, но и на улицата в близост до училищата.

 

Случайните играчи, известни още като шанаджии  са почти изтикани от бизнеса, като на тяхно място са се настанили строго подчинени йерархични групи. Контролът е тотален, а задачата на дилърите е да не остават и минута без работа. Ако това се случи, ги грозят санкции, обясниха столични полицаи.  Само за тази година има  двама дилъри на ниско ниво, които са били пребити и простреляни.  Полицията, обаче не е давала гласност за тях.

 

За да върви работата им по вода, в наркобизнеса  са привлечени и действащи полицаи, най-често от патрулите. Срещу месечна заплата от по 1- 2 бона те трябва да си затварят очите за престъпната дейност. Твърди се, че групите се контролират от Ториното , сочен за доверено лице на Баретата. Последно името му изплува в медиите, след като личните му гардове пребиха мъж и жена на Околовръстното. И той като шефа си е изправен на подсъдимата скамейка за наркотици в спецсъда .

 

 Изправян е пред Темида и за убийство, но впоследствие е оправдан. През август т. г. бившият командос Златко Баретата пусна в интернет  скандален клип със свое участие. На него се вижда как в добра физическа форма стреля срещу Златко Гочев, известен още като Малкия Златко. Полицаите са категорични, че по този начин Баретата се опитва да си върне контрола на улицата и да дисциплинира редиците си. Клипът се оказа професионално сниман и монтиран.

 

Бизнесът с хероин пък се държи основно от араби, пристигнали у нас нелегално. Голяма част от тях са принуждавани да пренесат дрога през границата, за да си платят на трафикантите. Сега  продължават със същата дейност, за да могат да оцелеят.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама