НОВИНИ


Депутатите си гласуваха едномесечна ваканция

0 3633 12.10.2016
Депутатите си гласуваха едномесечна ваканция

Изненадващо депутатите си гласуваха едномесечна ваканция заради изборите. По предложение на „Атака” народните представители ще почиват цял месец. Те ще се върнат на работа чак на 9 ноември - първата сряда след президентските избори.


Първоначалното предложение беше заседания да няма от 26-и октомври до 4-и ноември, но хората на Волен Сидеров предложиха парламентът да се разпусне веднага и 90 гласа подкрепиха това.

 

Димитър Главчев от ГЕРБ, който в момента временно изпълнява функциите на председател на парламента, обясни, че предложението на "Атака" не е било съгласувано предварително с депутатите от ГЕРБ, но те все пак са решили да го подкрепят.

 

"Предложението беше спонтанно и напълно неочаквано, но може би колегите са решили, че е по-добре да се работи нормално, когато няма предизборна обстановка, с което съм принуден да се съглася", заяви Главчев. „Това няма да забави работата", убеден е той.

 

От БСП обявиха, че ще започнат да събират подписи за свикване на извънредно заседание. 48 подписа са необходими, за да се поиска насрочване на заседание по време на парламентарната ваканция.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама