НОВИНИ


5 години решетки за трафикант на хора

0 4201 14.10.2016
5 години решетки за трафикант на хора

Пет години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 1500 лв. глоба получи на втора инстанция 61-годишният Тошко Гогов, признат за виновен за незаконно превеждане на хора през границата.


Мъжът, който има българско и сръбско гражданство е бил задържан на 3 юли 2014 г. в района на Калотина заедно с група от 10 афганистанци и иранци, сред тях – и малки деца.

 

В хода на разследването се установило, че предния ден чужденците били докарани в близост до мястото на задържането с моторно превозно средство, което се повредило. Пренощували на открито и продължили към границата.

 

Чуждите граждани били водени именно от подсъдимия Гогов - познат на полицейските служители като лице, което преминавало границата на различни места без съответните разрешения, както и срещу когото са подавани сигнали за участието му в превеждане на чужди граждани през границата на страната.

 

Мъжът заявил пред съда, че нарочно водел чужденците към място, където знаел, че има служители на „Гранична полиция”, съобщава БГНЕС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама