СВЯТ


Брекзит може да вдъхнови Путин за нова агресия, твърди Борис Джонсън

0 4748 16.10.2016
Брекзит може да вдъхнови Путин за нова агресия, твърди Борис Джонсън
Борис Джонсън

Според прогноза на британския външен министър Борис Джонсън, брекзит може да отключи нова агресия от страна на Русия.


 

Прогнозата е направена през февруари, непосредствено преди Джонсън да стане един от лидерите на кампанията за излизане от ЕС, предаде Би Би Си.

 

Тогава той е написал вестникарски текст, който не е бил публикуван, но днес излезе във в. "Sunday Times".

 

Според политическия редактор Тим Шипман, бившият кмет на Лондон е написал почти едновременно два текста - съответно с аргументи за и против брекзит, за да формулира по-ясно позицията си по референдума. Като краен резултат се е появил трети текст, в който Джонсън се обявява за привърженик на брекзит. Той е публикуван на 21 февруари във в. "Daily Telegraph", след което политикът се включва активно в кампанията за излизане от ЕС.

 

В непубликуваната статия Джонсън пише, че вноската за ЕС е несъществен разход на фона на предимствата, които Великобритания получава.

Той предупреждава, че напускането на общността ще доведе до икономически шок и носи риск от разпад на кралството при повторен референдум за независимост в Шотландия, допълва Нюз. бг.

 

Той отделя специално място на "фактора Путин". По думите му, Великобритания бе бива да правим стъпки, които ще вдъхновят руския президент за нови грандомански намеси в Близкия Изток или някъде другаде.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама