АКТУАЛНО


Кольо Парамов: Комисията по досиетата като оркестър за Виенски валс

3 10684 18.10.2016
Кольо Парамов: Комисията по досиетата като оркестър за Виенски валс
Финансовият експерт Кольо Парамов

На 14 октомври 2016 г. за 7ми път получих на домашния адрес специално препоръчано писмо от Комисията по досиетата. В него комисията ме уведомява, че във връзка с участието ми като кандидат за вицепрезидент на тазгодишната кампания пак съм проверяван. От проверката на документите се е „оказало”, че съм бил в структурите на ДС, регистриран като резидент „Яков” от РО на УГВ на МВР. Това каза пред Фрог нюз кандидатът за вицепрезидент Кольо Парамов. Той е двойка с кандидата за президент Жорж Ганчев.


По този повод след обявяването на съпричастността ми към ДС преди 9 години – 10 септември 2007 г. изпратих питане до председателя на комисията. Не получих никакъв отговор. Но кандидатствах ли за някаква позиция, винаги получавах напомнящо писмо, надлежно подписано с протокол на цялата комисия. Получих писмо за това, че съм бил депутат, главен ревизор на БНБ, съветник в МС, за кандидат за кмет, за кандидат за общински съветник, за кандидат за вицепрезидент и още едно, че съм бил даже и кмет на промишлено селище Ерма река, Смолянски окръг преди 37 години (1979 – 1984).

 

Като всеки средностатистически българин обичам да си правя някаква сметка на разходите в къщи. Често ме интересуват и разходите на държавата. И си викам – защо тази прекрасна комисия по досиетата ми изпраща 7 пъти едно и също послание като половинчата констатация. Това са 7х5=35 листа. От 7 до 9 подписа, печати и други разходи по време на регистрация. И си представям как тези хора като комисия, с толкова членове, с толкова секретарки, с толкова леки коли, с толкова шофьори, с толкова администрация, с толкова големи заплати са седнали, настръхнали, ангажирани и осигурени да разкрият врагът – Кольо Парамов.

 

За 9 години малко в повече ми дойде цялата тази опера. И понеже сутринта минах покрай сградата, където е установена комисията се сетих за нещо като предложение. Ясно е, че на питането ми комисията няма да отговори. Но поне може да изработи един плакат в цял ръст на моята особа със специален надпис - ”Това е резидентът Яков.” Така поставен на видно място, плаката ще засвидетелства силата на новото демократично начало на българската олигархия. Не само това, ще го видят повече хора, а от тук и ефектът ще бъде по силен. Надявам се, че предложението ми е разумно, като сериозно представено, а и с перфектно пропагандно влияние. Все пак в комисията работят ценни хора, съмнения, в които нямам. Тъй и тъй съм сериозен враг като резидент „Яков” – Кольо Парамов – разгромяването ми трябва да бъде докрай успешно.

 

На обратната страна на плаката може да изваят в цветни хармонии образа на Румен Петков като най-честният, искреният и точен събирателен образ на АБВ. Той по-добре би показал настървеността ни към нови победи и славата на чистата ни нова демокрация.

 

Поздрави на комисията и успехи.

 

Още на 19.09.2007 г. във Фрог нюз беше публикувана позицията на Кольо Парамов по темата. Вижте какво тогава обясни той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама