СВЯТ


Камикадзе изтреби над 70 души край Мосул

0 4229 18.10.2016
Камикадзе изтреби над 70 души край Мосул

Близо 70 иракски военни загинаха при атака на терорист камикадзе край град Мосул, съобщи РИА “Новости”. Кадри от самоубийствената атака се появиха в интернет. Смъртникът, член на “Ислямска държава”, атакува военната колона, която се придвижва към града.


Сред пострадалите има полицаи, войници и цивилни. Тази и други самоубийствени атаки забавят операцията по освобождаването на Мосул, започната от иракските военни и кюрдските сили, подкрепяни от оглавяваната от САЩ международна коалиция.

В настъплението участват около 80 000 души. Мосул е единственият голям град в Ирак, който още е под контрола на “Ислямска държава”. Командването на американския корпус в Ирак съобщи, че операцията се развива според плановете въпреки минните полета и взривяването на камикадзета. Само в първия ден на офанзивата бяха освободени десетина села и територия от 200 кв. км в околностите на Мосул. Очаква се вълна от джихадисти към Европа, съобщи АФП.

Древният иракски град Нимруд, чиито руини джихадистите унищожиха варварски през март, беше отвоюван от тях. В ударите се включиха френски и американски самолети.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама