НОВИНИ


Плевен грешен пред България заради Румен Петков

21 5492 18.05.2009
Плевен грешен пред България заради Румен Петков
Яне Янев

Плевен има да изкупува грях към българското общество, защото допусна Румен Петков, който разгради системата на МВР и я превърна в поръчкова партийна милиция.



Това заяви пред симпатизанти и членове в Плевен лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, който представи партийната листа за евродепутати. Според консерватора Плевен е допуснал в ключово министерско кресло да седне корумпиран и морално разложен човек. Янев е категоричен, че в годините на прехода няма друг министър който да е използвал цялата власт за лични икономически изгоди и в полза на една партия. Заради случая с Румен Петков РЗС ще инициира в следващия парламент със закон да бъде забранено партийни секретари да стават министри в МВР.

Министрите на вътрешните работи трябва да са честни, почтени хора, политически необременени. Не може МВР за служи на една политическа партия – това го няма никъде, обяви Янев. Той даде за пример Израел, която била сходна на България, но там имало 20 хил. полицаи, а у нас броят им бил към 70 хил. Половината от тях не само че не си вършели работата, но и работели срещу държавата.

Яне Янев отбеляза, че в Плевен от 20 години едни и същи фигури се опитвали да дирижират политическите процеси, а това било против интересите на хората.Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама