ХРАНА И ВИНО


Защо да ядем тиква за закуска?

1 7169 21.10.2016
Защо да ядем тиква за закуска?

Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента. Освен, че тя е символ на Хелоуин е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска. Обикновено ние я консумираме за десерт или самостоятелно. В България, най- популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка, обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки, съобщават от foodpanda.


Ето и още няколко предложения как да закусвате с тиква.

1.      Мъфини от тиква- Все по- често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.

 

2.      Френски тост с тиква- Френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.

 

3.      Овесени ядки с тиква- Това е най- лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.

 

4.      Крем карамел с тиква- Ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем- карамел с парченца тиква.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама