НОВИНИ


МВР опроверга Бъчварова: Германия обявила Бекташ за издирване

1 6509 21.10.2016
МВР опроверга Бъчварова: Германия обявила Бекташ за издирване

Според последната информация, постъпила в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“, Фарук Бекташ е обявен от германските власти за общодържавно издирване с цел задържането му. Това съобщават от пресцентъра на МВР.


Така ведомството опроверга началничката си-вътрешният министър Бъчварова, която по-рано заяви, че Германия е отказала да ни предаде издирваният чрез Интерпол Бекташ. Бекташ уби с камиона си семейство мотористи край Драгоман. После бе пуснат от ареста и се укри.
Хронологията на предходната комуникация сочи следното: След обявяването на Фарук Бекташ за международно издирване във връзка с Европейската заповед за арест е получена информация, че тъй като той е регистриран на един и същ адрес от 1982 г., както и поради факта, че престъплението, във връзка с което се издирва, е извършено по непредпазливост, както и поради уседналостта на издирвания и неговата възраст, германските власти не смятат за необходимо да бъде задържан. Германските власти допълват, че е издадена заповед лицето да се яви в съответния съд, изпълнението на която ще покаже дали Бекташ е съгласен да бъде предаден. Българските компетентни органи полагат всички усилия, за да бъде осъществено предаването на Фарук Бекташ на българското правосъдие, се съобщава от МВР.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама