БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Инфраструктурата на Слънчев бряг да се даде под наем

0 5234 19.05.2009
Инфраструктурата на Слънчев бряг да се даде под наем
Слънчев бряг

Това предлага Агенцията за приватизация, която обяви за нецелесъобразно безвъзмездното прехвърляне на инфраструктурата на Слънчев бряг на община Несебър.


Това се казва в писмо на агенцията, адресирано до министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и "Слънчев бряг" АД. „Това би представлявало форма на субсидиране от страна на „Слънчев бряг” АД, което ще доведе до намаляване на общия размер на активите на дружеството и до намаляване на неговия капитал”, се казва още в писмото.

От агенцията предлагат да бъдат разгледани всички възможности за възмездно прехвърляне на инфраструктурата в курортния комплекс на Община Несебър или на собствениците на туристически обекти на територията на комплекса.
С оглед нормалното протичане на сезона от Агенцията за приватизация предложиха да бъде обсъдена възможността за отдаване под наем на инфраструктурата на комплекса на община Несебър, каквото междувпрочем беше и предложението на представителите на Слънчев бряг АД.

Междувременно стана ясно, че министърът на икономиката Петър Димитров ще събере на една маса Малина Стратиева, шеф на "Слънчев бряг" АД и кмета на Несебър Николай Димитров, за да обсъдят очи в очи спорната тема, съобщи още Налбантов. По предварителна информация срещата, на която ще присъства и представител на Съюза на собствениците, е насрочена за четвъртък.

 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама