БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Откритите басейни в Пловдив без контрол

0 8649 20.05.2009
Откритите басейни в Пловдив без контрол
Нито един официално регистриран басейн не може да бъде отворен, преди да е минал задължителната първа проверка

Собственикът на нито един от тях все още не е подал заявление за задължителната проверка на водата, която от РИОКОЗ трябва да направят преди началото на плувния сезон.


36 са откритите басейни в област Пловдив, които са регистрирани в Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Собственикът на нито един от тях обаче все още не е подал заявление за задължителната проверка на водата, която от инспекцията трябва да направят преди началото на плувния сезон. Това каза за Дарик д-р Яна Русева - специалист по хигиената на обществените обекти.

РИОКОЗ извършва три проверки на басейните през лятото - в началото, в средата и в края на сезона. Нито един официално регистриран басейн не може да бъде отворен, преди да е минал задължителната първа проверка. Специалистите предвиждат бум от подаване на документи до края на месец май.

Очаква се тази година да няма проблеми с хигиената на откритите къпални, тъй като и миналата година е нямало сериозни нарушения и затворени басейни. Това заяви д-р Янка Барганова - директор на Риокоз - Пловдив. Тя бе категорична, че къпането в регистрираните басейни е напълно безопасно за здравето на посетителите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама