НОВИНИ


ГЕРБ удря военните за 20-те заплати при уволнение?

3 8919 28.10.2016
ГЕРБ удря военните за 20-те заплати при уволнение?
”Тежката артилерия” на ГЕРБ ...

Обявената за ”тежка артилерия” на ГЕРБ депутатка Десислава Атанасова укори днес от трибуната на народното събрание кандидатът за президент ген. Румен Радев с декларация на ГЕРБ, че при уволнението е получил полагащото му се обезщетение по Закона за отбраната и въоръжените сили - 20 заплати. Подобен бе и въпросът на депутатка от ”Атака”, а по-късно и отговора на военния министър.


Ще припомним, че точно преди една година депутатите гласуваха Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили до 2020 г., в която записаха: „При освобождаване от военна служба военнослужещите да запазят право на еднократно парично обезщетение в размер на толкова брутни месечни възнаграждения, колкото прослужени години имат, но не повече от двадесет.”

Става дума за изключително болезнен въпрос за военнослужещите и едва ли точно той трябва да бъде обект на предизборната кампания и то в пленарната зала на парламента. Предстои обсъждането на второто четене на промените на Закона за отбраната и Въоръжените сили и бюджета на МО за следващата година. Тогава ще разберем позицията на отделните парламентарни групи към хората в отбраната и Въоръжените сили. Трябва ли те да се срамуват, когато при напускане на армията вземат полагащото им се по закон обезщетение, коментира военен експерт от сайта Otbrana.com за Фрог..
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама