ПОЛИТИКА


Сензационно! Кр. Георгиева подаде оставка от ЕК, стана директор на Световната банка

11 5750 28.10.2016
Сензационно! Кр. Георгиева подаде оставка от ЕК, стана директор на Световната банка
Кристалина Георгиева

Кристалина Георгиева подаде оставка като заместник-председател на Европейската комисия, съобщава БТА. Причината е, че е определена за изпълнителен директор на Световната банка.


"За мен беше чест да служа на Европейския съюз и на моята страна през последните седем години", гласи официалното изявление на Георгиева, публикувано в сайта на ЕК.

Вече бившият еврокомисар поема поста главен изпълнителен директор на Световната банка.

 В изявленито си тя казва още: "От цялото си сърце благодаря на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за възможността да бъда част от неговия прекрасен екип. Връщам се във Вашингтон в началото на следващата година. Междувременно работата в Брюксел продължава. Очаквам да приключим успешно преговорите за бюджета на ЕС за 2017 г. Трябва да завършим и няколко инициативи, свързани с управлението на човешките ресурси в Комисията", отбелязва тя. "Не е време за сбогуване, предстои още много работа. Но оставам завинаги благодарна за приятелството и професионализма, които срещнах в Брюксел, завършва Кристалина Георгиева.

 

Решението на Кристалина Георгиева е много неочаквано. Всеизвестно е, че решенията за поста директор на Световната банка не се взимат за ден-два. Тя е знаела поне месец преди това. Много странно тогава, защо прие да участва в съревнованието за генерален секретар на ООН, коментира пред Фрог нюз източник от правителството.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама