ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 22 май

0 3982 21.05.2009
Предстоящо на 22 май

Президентът Георги Първанов ще бъде на държавно посещение във Ватикана; представят изпълнението на ОП "Регионално развитие" 2007 - 2009; Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Красимир горсов.



Президентът Георги Първанов, придружаван от съпругата си Зорка Първанова, ще бъде на държавно посещение във Ватикана и в Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта.
В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.


М
инистерството на извънредните ситуации ще проведе демонстрации във връзка с провеждащото се вчера и днес национално пълномащабно учение „Защита 2009” на тема „Дейност на органите за управление, силите за реагиране и комуникационно - информационната система при провеждане на мероприятия за защита на населението и националното стопанство при радиоактивно замърсяване в резултат на обща авария в „АЕЦ Козлодуй”. От 11 часа ще започнат практическите дейности в Козлодуй, а от 14 часа са демонстрациите на ОКПП-Ковачица, област Монтана.
От 12.30 часа в Министерски съвет министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и експерти от МРРБ ще представят изпълнението на Оперативна програма “Регионално развитие” за периода 2007 – 2009 г.


Заседание на Държавно обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата ще се проведе от 9,30 часа в заседателната зала на Министерството на вътрешните работи.
Софийски градски съд ще заседава по дело за убийство срещу Алексей Кичатов. Делото ще се гледа от 11 часа от състав на СГС.
Софийски районен съд ще заседава по делото срещу Красимир Горсов. Състав на СГС ще гледа делото от 13.30 часа.
От 16.00 часа в зала 10 на НДК ще бъдат оповестени резултатите от провелите се заседания на Генералната асамблея Генералната асамблея на Федерацията на европейските книгоиздатели (ФЕИ) и Асоциация на българската книга. В работата на срещата ще вземе участие Комисар Меглена Кунева.
Председателят на Единна народна партия и съучредител на НАПРЕД Мария Капон ще даде пресконференция на тема: „Кой е негодник в България?” от 10 ч. в пресклуба на София прес. На нея тя ще изнесе данни за сериозен проблем с преиздаването на шофьорски книжки за хора с увреден слух.
В ще се състои работна среща във връзка с Доклада от Мисия на експерти на Световната банка за управлението на горите в България.
В 9.00 часа в зала 1 на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще продължи Международна научна конференция, свързана с емиграцията на младите хора. В 18.00 часа в Зала ще се проведе публична дискусия на тема: ”Телевизионната култура в България”.

Заместник-кметът на Столична община инж. Александър Цветков ще присъства от 13.30 ч. на демонстрация на новата технология за ремонт на пътища.


В курорта Златни Пясъци официално ще бъде открита международната кардиологична конференция „За по-добра профилактика и терапия на сърдечно-съдовите заболявания в Европа”. Конференцията ще протече под патронажа на президента на РБългария г-н Георги Първанов.
От 18.00 часа ще се състои откриването на новата административна сграда на община Приморско. В 20.00 часа по повод 130 – години Приморско ще се състои тържествен концерт.
Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие Дневен център за членове на военнопатриотичните съюзи в гр. Бургас. По-късно същия ден министър Цонев ще присъства и на галаконцерта на фестивала на поп музиката и модерните танци - „Армиартфест”.

Среща на директорите по отбранителна политика на страните от Югоизточна Европа ще се проведе в Министерството на отбраната на Република България. В нея ще участват представители на НАТО, Европейския съюз и на министерствата на отбраната на 11 държави от региона.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама