НОВИНИ


Банката на Путин си пожела и Летище София

3 5382 01.11.2016
Банката на Путин си пожела и Летище София

Инвестиционното поделение на преобладаващо държавната Внешторгбанк, известна и като ”банката на Путин” - ”ВТБ Капитал”, е един от кандидатите за концесионер на Летище София. Новината, за която отдавна се носят слухове в авиационните среди у нас, бе съобщена от Ройтерс.


Според информационната агенция руснаците кандидатстват в консорциум с турската компания Limac и Летище Цюрих. Ройтерс се позовава на източници, които са наясно с концесионната процедура.

Бизнесът на "ВТБ Капитал" у нас се движи от бившия финансов министър в правителството на НДСВ Милен Велчев, брат му Георги. Доскоро там бе и заместникът му в царското правителство Красимир Катев, който бе осъден на 4 години затвор заради причиняване на смърт на повече от едно лице в автомобилна катастрофа.

 

Компанията навлезе у нас с инвестиции в БТК и Булгартабак. Компанията се оттегли от тютюневия холдинг, но и в момента дърпа конците в телекома. Наскоро непопулярен руски сайт обвини премиера на България Бойко Борисов, че е взел 50 милиона долара подкуп от ВТБ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама