НОВИНИ


Осем епископи в битка за стола на Старозагорския митрополит

0 3899 02.11.2016
Осем епископи в битка за стола на Старозагорския митрополит

Осем са епископите, посочени на заседание на Светия Синод, сред които ще бъде избран новият Старозагорски митрополит. Кандидатите за митрополитския избор са Месемврийският епископ Иаков, Величкият - Сионий, Драговитийският - Даниил, Траянополският - Киприян, Браницкият - Григорий, Главиницкият - Йоан, Белоградчишкият - Поликарп и Агатополският епископ Йеротей.


Предстои да бъде определена дата за Епархийски избор, при който ще бъдат излъчени двамата кандидати, събрали най-много гласове. При изрядни документи на двамата избиратели, седмица по-късно ще се проведе каноничният избор, по време, на който митрополитите от Светия Синод с гласуване ще изберат един от двамата епископи за нов Старозагорски митрополит.

В края на септември Синодът освободи от поста Старозагорския митрополит Галактион заради тежко здравословно състояние, което не му позволява да изпълнява служебните си задължения.

Временно Галактион бе заместен от Западно и Средноевропейския митрополит Антоний, който се очаква да проведе и избора за нов митрополит.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама