БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Производители на яхти събра изложение във Варна

1 12377 22.05.2009
Производители на яхти събра изложение във Варна

От 21 до 26 май морската столица е домакин на четвъртото издание на HYPOBulgariaBoatShow 2009.



Това е единственото изложение, което се провежда на вода и е най-голямата традиционна среща на производители и търговци от този бранш с крайните потребители.

Форумът във Варна събира на едно място вносителите на яхти в страната. На изложението са представени плавателни съда, сред които има премиери за България и региона.

За втора година показват на българския пазар лодки на италианската корабостроителница Baia, която е известна с производството на бързи луксозни яхти. Заявка за участие са направили още „Ел Зет яхтинг”, „Вексел яхтинг”, „Сейл Марин”, „Марина системс”, „Каданс”, „Макс макейн”, „Донзи” и др.

Яхтите са разположени на площ около 4 хил.кв.м, част от съдовете са на вода, а останалите - на сушата.

На HYPO BULGARIA BOAT SHOW 2009 са експонирани също леки автомобили, малки хеликоптери, мотори, скутери, леководолазна екипировка, спортни стоки и аксесоари.

Очаква се на форума да присъстват и инвеститори, които търсят финансиране за изграждане на яхт-портове в България. Вече има няколко големи проекти за строителство на яхтени пристанища по Българското Черноморие - в Несебър, Поморие, Варна, Балчик, Созопол, Ахтопол, Бяла, Царево, Бургас и др, каза още той.

Пазарът на марини у нас е динамичен. Очаква се известно раздвижване в началото на летния сезон. Покупката на луксозни яхти е скъпо удоволствие, но си остава дългосрочна инвестиция.

Оборотът на пазара на яхти в България през миналата година надхвърли 30 милиона евро, сочат данните на вносителите. По техни изчисления само през последните две години са продадени повече от 150 нови яхти. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама