НОВИНИ


Димитър Вучев-Демби е арестуван в Холандия

0 5494 03.11.2016
Димитър Вучев-Демби е арестуван в Холандия
Димитър Вучев-Демби

Димитър Вучев-Демби е бил арестуван на 1 ноември от холандските власти за опит за взломна кражба в къща в град Дерайп заедно с друг криминален авторитет Коваленко Коваленков. Това съобщи шефът на Главна дирекция „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски.Двамата са действали сами без съдействието на местни бандити.


Демби излезе от ареста у нас в средата на миналата година, където бе прибран за наркотици. „Нашите криминални авторитети се разхождат из цяла Европа”, обобщи Терзийски. И изтъкна, че нашите структури работят в много тясно международно сътрудничество, най-вече с Италия, Холандия, Испания, Германия.

Димитър Вучев е знаково лице в групировките у нас. Издигнал се от уличен крадец той гравитираше около Константин Димитров-Самоковеца и Антон Милтенов-Клюна. Демби е задържан многократно за наркотици, убийства и побои.

В края на 90-те Димитър Вучев-Демби, е сочен за уличен наместник на Поли Пантев и отговаря за важни зони като кварталите "Емил Марков", "Лагера", "Стрелбище" и "Лозенец".
През ноември 2003 г. източници от МВР потвърждават, че Димитър Вучев-Демби и Антон Милтенов-Клюна работят (от есента на 2002 г.) за Константин Димитров-Самоковеца. Според схемата в пирамидата под Самоковеца стоят трима разпределители - Антон Милтенов-Клюна, Димитър Вучев-Демби и Рашо. През тях минават по 30 кг хероин месечно, които се пласират в София и страната.

През февруари 2006 г. Вучев е арестуван като поръчител на убийството на трима души.

После стана прокурорски свидетел по делото срещу Златко Баретата за организирана престъпна група за наркотрафик под името „Фирмата”.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама