НОВИНИ


Яне Янев сигнализира ЕК за червени ромски гласове

11 4848 23.05.2009
Яне Янев сигнализира ЕК за червени ромски гласове
Яне Янев

Яне Янев обяви във Варна, че партията му смята да сигнализира ЕК, че представители на БСП провеждат интензивни срещи с ромски лидери за това колко гласа и в кои секции очакват.



Още на следващия ден след вота ще оповестим колко от гласовете на БСП са ромски, а прогнозата ни е за 40 на сто, допълни Янев.

Цялостна декриминализация на политическия елит е едно от условията на РЗС за следизборна коалиция с ГЕРБ.

Припомняме, "Ред, законност и справедливост" обяви по-рано, че би направила коалиция след изборите за национален парламент с ГЕРБ, при условие, че те се съгласят с техните седем условия, които ще бъдат оповестени в деня преди старта на предизборната кампания.

Едно от условията на РЗС е пълна декриминализация на политическия и икономически елит в страната. Второ условие е предприемането на конкретни действия за свикване на Велико народно събрание и приемане на нова Конституция, посочи Янев.

По думите му ако ГЕРБ не приеме условията РЗС ще остане в опозиция и ще работи за предсрочни избори.

За мажоритарния вот на изборите за НС обмисляме да предложим на ГЕРБ ние да подкрепим техен мажоритарен кандидат в 20 мажоритарни района, а те да подкрепят наш в останалите 11, каза още Янев.

Евентуалното решение за това политическият съвет на партията трябва да вземе следващата седмица, но Янев не се ангажира какво точно ще е то.

Според водача на листата за изборите за ЕП Димитър Абаджиев, ако не бъде постигнато разбирателство с ГЕРБ изчисленията на партията сочат, че ДПС и БСП ще спечелят в около 25 мажоритарни района.

Екскурзиите на Ахмед Доган, не само външни, но и вътрешни, особено на парламентарните избори, и този път ще вземат връх, коментира още Янев.

По думите му РЗС смята, че е възможно изборите да не бъдат честни и за първи път има опасност те да бъдат оспорвани.

Той коментира още, че един от основните приоритети на РЗС за националните избори е образованието, което по думите му е в патова ситуация. Идва тежка криза в основното и средно образование и по наши данни над 1700 училища са на ръба на оцеляването, посочи той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама