Първокласни италиански Шеф-готвачи ще демонстрират техники и технология на приготвяне на типични италиански ястия от съответната област, между 26 май и 5 юни в София.
Евро-Ток България /Европейското сдружение на професионалните готвачи/ и Италианският институт за външна търговия организират Майсторски класове по италианска кухня. Тази инициатива е включена в рамките на провеждания ежегодно Италиански Фестивал в България.
Майсторските класове са насочени към два вида аудитория – Шеф-готвачи и готвачи от водещи български хотели и ресторанти, както и студенти и ученици с профил кулинария и туризъм.
Освен, че ще имат уникалната възможност да проследят приготвянето на типичните пица и паста, те ще се запознаят и с традиционните продукти, като зехтин, различни видове сирена (най-известните сред които пармиджано, моцарела, горгондзола и маскарпоне), колбаси като мортадела, прошуто и др.
В италианската кулинария на преден план са изведени основните продукти с възможно най-добро качество. Техният собствен вкус се подчертава от внимателното приготовление и изкусно използваните подправки.