НОВИНИ


Путин поздрави Радев за победата му

3 4411 14.11.2016
Путин поздрави Радев за победата му
Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин поздрави Румен Радев за избирането му за президент на България, предаде ТАСС. Държавният глава на Русия отбеляза значителния потенциал за по-нататъшно развитие на руско-българските отношения, основаващи се на многовековни традиции на приятелство, културна и духовна близост, съобщи пресслужбата на Кремъл.


Путин изрази увереност, че със съвместни усилия ще може да се даде нов импулс на двустранния политически диалог, както и да се разшири конструктивното сътрудничество в различни области в интерес на братските народи на двете страни. Президентът на Русия пожела на Радев успехи в отговорната държавна дейност, се посочва в съобщението, пише БТА.

 

Някои изявления на новия български президент Румен Радев ни импонират, каза говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, предаде РИА Новости. Прессекретарят на Кремъл днес заяви, че в София се виждат признаци за нормализацията на двустранните отношения между България и Русия. "Безспорно такива изявления ни импонират и ние можем само да ги приветстваме", посочи още той. Песков в същото време подчерта, че възобновяването на работата по изграждането на АЕЦ "Белене" и "Турски поток" е малко вероятно.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама