НОВИНИ


Динко Вълев: И да ме осъдят, ще лежа за България!

0 3864 16.11.2016
Динко Вълев: И да ме осъдят, ще лежа за България!
Динко Вълев

Даже и да ме осъдят, аз съм с високо вдигната глава и ще знам за какво лежа – за България. Това заяви ловецът на мигранти Динко Вълев.


Вчера от Районната прокуратура в Средец съобщиха, че водят разследване срещу Господин (Динко) Вълев за това, че през февруари-март 2016 г. в землището на село Долно Ябълково, чрез средствата за масова информация, чрез електронни информационни системи и интернет, е проповядвал и подбуждал към дискриминация, насилие и омраза, основани на народност и етническа принадлежност.

На 14 февруари Вълев се е обадил на телефон 112, за да съобщи, че е задържал на черен път 16 чужди граждани – 15 възрастни и бебе. На операторите Вълев заявил, че ще "запука" и "изпише" някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език "Всички долу", как псува, как се заканва, че ще убие един "циганин" и че "ще ги поударя малко, ще ги лопам".

Ако бъде признат за виновен, Динко Вълев може да получи от 1 до 4 години затвор.

Въпреки разследването обаче, ямболията е категоричен, че пак би връзвал бежанци с т.нар. "свински опашки".

"На никой не се сърдя, прокуратурата трябва да отчита дейност. Ако тези бежанци бяха минали по легален път, а не да режат мрежите, те нямаше да се срещнат с мен. Ако днес отново ми се случи това нещо, пак ще го направя. Даже и да ме осъдят, аз съм с високо вдигната глава и ще знам за какво лежа – за България”, заяви Вълев пред Нова телевизия.

Ловецът на мигранти бе категоричен, че няма намерение да влиза в политиката, защото е "обикновено момче от Ямбол".

"Уважавам г-н Борисов и г-н Радев, но политиката не е моята игра. Аз съм един обикновен човек, който изкупува автобуси от цяла България, един обикновен човек, който живее със собствен труд", заяви още Динко.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама